ECVET Nieuwsbrief
- Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken -
ECVET Nieuwsbrief  # 03 | december 2017
ECVET is het Europese systeem voor het erkennen van elders behaalde leerresultaten. Het Nationaal Coördinatie Punt ECVET verbindt middelbaar beroepsonderwijsinstellingen en stakeholders die met ECVET werken en faciliteert bij het verkennen van de mogelijkheden van ECVET in Leven Lang Leren en mobiliteit in Nederland. Met deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de laatste nationale en Europese ontwikkelingen en activiteiten.
Europees handboek voor definiëren, schrijven en toepassen van leeruitkomsten
Het handboek is geschreven voor personen en instellingen die actief betrokken zijn bij het definiëren en schrijven van leerresultaten in (beroeps)onderwijs en opleidingen.
Lees verder >>
Annual ECVET Forum 2017
Het jaarlijks ECVET Forum 2017 vond dit jaar plaats op Malta van 19 tot 20 oktober 2017. Er is gesproken over de toekomst van ECVET en hoe deze concreet ingevuld diende te worden. De presentaties vind je op de website.
Lees verder >>
Verslag | conferentie 'De toekomst van permanent leren en ontwikkelen'
Op 14 november jl. is, onder leiding van dagvoorzitter Jacobine Geel, op interactieve wijze ingegaan op hoe Nederland vorm geeft aan de toekomst van een leven lang ontwikkelen.
Lees verder >>
VGN wil flexibele beroepsopleidingen voor volwassenen
Het huidige beroepsonderwijs is ingericht om jongeren na de middelbare school op te leiden tot een mbo- of hbo- opleiding die hen als beginnend beroepskracht toegang geeft tot de arbeidsmarkt. Voor volwassenen is echter een flexibelere route gewenst die uitgaat van competenties die zij al hebben verworven in de beroepspraktijk. Om dit mogelijk te maken wil de VGN samen met zorgorganisaties en opleiders een samenhangend pakket van leereenheden voor de gehandicaptenzorg ontwikkelen.
Lees verder >>
Verslag | seminar 'Work based learning'
Het seminar vond plaats op 8 november jl. in Luton en was bedoeld om de basis te leggen voor een brede discussie over het thema van work based learning. In welke mate deze vorm van onderwijs en opleiding kan bijdragen aan het vormgeven van leertrajecten van niveau 4 tot niveau 5, en van daaruit naar de arbeidsmarkt, of om een studie te volgen op niveau 6.
Lees verder >>
Verslag | study visit 'Strengthening competence-based approach'
Flexibilisering en individuele leerpaden is het antwoord voor de toekomst van het Finse onderwijs. Drie mbo-professionals vertellen over hun deelname aan het studiebezoek in het kader van het programma Erasmus+. Het studiebezoek vond plaats van 12 t/m 17 november 2017 in Finland.
Lees verder >>
Kerstwens CINOP 
    Het NCP ECVET wenst u hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en internationaal 2018!  
Events
Voorlichtingsbijeenkomst NLQF
15 maart 2018
Vergadercentrum Domstad // Utrecht
Lees verder >>
Contact
NCP ECVET
Postbus 1585
5200 BP 's-Hertogenbosch
+31 (0)73 6800 800
ecvet@cinop.nl
www.ecvet.nl

NCP ECVET is onderdeel van CINOP Publieke programma’s


Route >>
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden