ECVET Nieuwsbrief
- Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken -
ECVET Nieuwsbrief  # 02 november 2015
ECVET is het Europese systeem voor het erkennen van elders behaalde leerresultaten. Het Nationaal Coördinatie Punt ECVET verbindt middelbaar beroepsonderwijsinstellingen en stakeholders die met ECVET werken en faciliteert bij het verkennen van de mogelijkheden van ECVET in Leven Lang Leren en mobiliteit in Nederland. Met deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de laatste nationale en Europese ontwikkelingen en activiteiten.
ECVET en studentenmobiliteit: een terugblik
In Nederland zijn mbo-scholen sinds een aantal jaar gestart om op kleine schaal EVET-principes toe te passen. ECVET-principes kunnen o.a. worden ingezet voor het verbeteren of vormgeven van buitenlandse stages. Wat heeft scholen ertoe aangezet om dit te doen?
Lees verder >>
De toepassing van leeruitkomsten in het mbo
In een verkennend onderzoek is de link gelegd tussen de beleidsmatige discussie die op Europees niveau wordt gevoerd over de toepassing van leeruitkomsten en de praktijk hiervan in het mbo in Nederland. Centraal staat de vraag hoe leeruitkomsten, zoals ze in de kwalificatiedossiers geformuleerd zijn, doorwerken in de curriculumontwikkeling, examinering en het primaire proces in het mbo. Het rapport van het verkennende onderzoek is beschikbaar.
Lees verder >>
Annual forum ECVET 2015
Het jaarlijkse ECVET-forum focust zich dit jaar op ECVET en de toepasbaarheid op de arbeidsmarkt. Tijdens het forum werd ingegaan op de veranderingen in en de uitdagingen van een veranderende arbeidsmarkt.
Lees verder >>
In de spotlight: ECVET-experts Udo Lut en Fleur Dinjens
In de ECVET-nieuwsbrief stellen we onze ECVET-experts voor. Dit maal zijn twee experts aan de beurt die ECVET in verschillende contexten toepassen: Udo Lut voornamelijk binnen het beroepsonderwijs en Fleur Dinjens op de arbeidsmarkt.
Lees verder >>
Contact
NCP ECVET
Postbus 1585
5200 BP 's-Hertogenbosch
+31 (0)73 6800 762
 ecvet@cinop.nl
www.ecvet.nl


Route >>
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden