Nieuwsbrief EPALE NSS Nederland

Online lezen
EPALE
Electronic Platform of Adult Learning in Europe
#1 | mei 2017
Welkom
Met het clusteren en prioriteren van Europese ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van volwassenen en leren, is het digitaal platform EPALE een must voor iedereen die werkt met lerende volwassenen. Naast nieuws, (leer)materialen en evenementen biedt EPALE nog veel meer. In Nederland is CINOP aangewezen als National Support Service (NSS). Een team van vijf professionals faciliteert de Nederlandse content op het platform.
 
EPALE is onderdeel van Erasmus+. In dit kader ontvangt u deze nieuwsbrief met alleen artikelen over de laatste nationale en Europese ontwikkelingen en activiteiten op het terrein van volwassenen en leren.
Animatie
EPALE
in een notendop
Bekijk de animatie over de mogelijkheden en meerwaarde voor professionals in de volwasseneneducatie.
 
Lees meer
 
Hans Hindriks, beleidsmedewerker ministerie OCW
"Met EPALE hebben we goud in handen! Het informeert en verbindt professionals, nationaal en Europees."
 
Lees meer
Opbrengst deelname volwassenen aan educatieve activiteiten
De opbrengsten zijn divers, van nationaal tot Europees en van individu tot organisatie. Meer weten? Lees het online magazine! 
 
Lees meer
 
Vergroot
uw
Europese netwerk!
Gebruik de partnerzoekfunctie op EPALE voor potentiële partners voor samenwerking in projecten of activiteiten.
 
Lees meer
Maak een profiel aan!
Blijf up-to-date over de laatste trends en innovaties; neem deel aan Europese evenementen; promoot uw eigen activiteiten en meer...
 
Lees meer
 
Social media
Naast Twitter en Facebook zijn we nu ook actief op LinkedIn. Klik op 'Follow' en de updates verschijnen dan automatisch op uw tijdlijn.
 
Lees meer
EPALE
Nieuws
Commissie Sap: "Individuele leerrekening meest kansrijk als instrument om leven lang leren te stimuleren"
De individuele leerrekening is volgens De Commissie Sap het meest kansrijk als instrument om een leven lang leren te stimuleren. Deze variant van 'vraagfinanciering' is structureler dan bijvoorbeeld vouchers en beter in staat om de doelgroep te bereiken dan fiscale faciliteiten.
 
Lees meer
EPALE
Materialen
Vrijwilligerscompetenties valideren: zo krijg je het in het dna van je organisatie 
In het project Erasmus+ VaPoVo is gewerkt aan het ontwikkelen van een interne strategie voor erkenning van vrijwilligercompetenties. Het project resulteerde in een trainingsmodule en een handboek om stafleden in vrijwilligersorganisaties hierbij te helpen. 
 
Lees meer
EPALE
Blog
Drieluik over het begrip leercultuur | Jumbo Klercq
Klercq schreef over het in zwang raken van het begrip leercultuur en zocht uit waar die belangstelling nu eigenlijk om gaat. Deze maand publiceerde de SER haar advies over postinitieel leren “Leren en ontwikkelen tijdens de loopbaan', een pleidooi voor een uitdagende en prikkelende leercultuur. Klercq ging op zoek naar aanknopingspunten voor onderbouwing van een positieve leercultuur.
 
Lees meer
EPALE
Agenda
5
mei
Bijscholing: Islamitische visies op relaties en opvoeding | 5, 12, 19 mei 2017 | Gent (BE)
Driedaagse bijscholing over Islamitsiche visies op relaties en opvoeding. Hoe belangrijk zijn de verschillen en hoe gaan we daar mee om?
 
Lees meer
13
JUN
26e EDEN Annual Conference - Diversity Matters! | 13-16 juni 2017 | Jönköping (SE)
Centraal staan theoretische vragen van diversiteit in ICT-ondersteund leren, het concept en de praktijk van de diversiteit in verschillende sociaal-culturele omgevingen op het vinden en toepassen van de juiste mix van informatie en kennis en creativiteit in onderwijsinstellingen om deze diversiteit te behandelen.
 
Lees meer
13
SEP
Action together against illiteracy - City of Good Practices | 13-14 September 2017 | Lyon (FR)
Seminar voor professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn in de strijd tegen het analfabetisme. Kennisdeling en uitwisseling van good practices staan centraal.
 
Lees meer
 
 
volg ons op social media
t f in in
 
Contact
NSS EPALE Nederland
Postbus 1585
5200 BP ’s-Hertogenbosch
073-6800762
epale@cinop.nl
ec.europa.eu/epale/nl
Erasmus+ OCW EPALE
Afmelden