ECVET Nieuwsbrief
- Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken -
ECVET Nieuwsbrief  november 2016
ECVET is het Europese systeem voor het erkennen van elders behaalde leerresultaten. Het Nationaal Coördinatie Punt ECVET verbindt middelbaar beroepsonderwijsinstellingen en stakeholders die met ECVET werken en faciliteert bij het verkennen van de mogelijkheden van ECVET in Leven Lang Leren en mobiliteit in Nederland. Met deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de laatste nationale en Europese ontwikkelingen en activiteiten.
ECVET Key concepts
Recentelijk heeft het Europese ECVET secretariaat een ECVET-factsheet gepubliceerd met daarop een korte uitleg van de meest voorkomende begrippen gerelateerd aan ECVET. U kunt deze factsheet hier downloaden.
Een leven lang leren stimuleren
Diane de Vries, ECVET-expert, heeft 'Een leven lang leren stimuleren: De bouwstenen van een ECVET-traject' geschreven. Hierin kunt u onder andere lezen uit welke 'bouwstenen' ECVET-trajecten zijn opgedeeld.
Lees verder >>
Eerste keuzedelen voor mbo-certificaten vastgesteld door minister
Volwassenen kunnen vanaf 1 oktober 2016 hun vakbekwaamheid vergroten en hun arbeidsmarktpositie verbeteren door in het niet bekostigd-onderwijs delen van mbo-opleidingen te volgen, die worden afgesloten met een door de minister vastgesteld certificaat (WEBs).
Lees verder >>
ECVET Forum Rome
In oktober heeft het jaarlijkse ECVET-forum plaatsgevonden. De deelnemers hebben met elkaar besproken hoe ECVET verder kan bijdragen aan het algemene thema van dit jaar: Flexible pathways to vocational skills.
Lees verder >>
Onderzoek naar gebruik van ECVET bij internationale studentenmobiliteit
In welke mate wordt ECVET gebruikt, hoe wordt dit ingezet en hoe wordt de waarde hiervan beleefd in het kader van internationale studentenmobiliteit in het Nederlandse mbo?
Lees verder >>
Keuzedelen internationalisering populair
Dit schooljaar hebben de keuzedelen hun intrede gedaan in het Nederlandse mbo. Verschillende ECVET-principes, waaronder het flexibiliseren van de onderwijsroutes, zijn in de keuzedelen te herkennen.
Lees verder >>
Contact
NCP ECVET
Postbus 1585
5200 BP 's-Hertogenbosch
+31 (0)73 6800 800
ecvet@cinop.nl
www.ecvet.nl

NCP ECVET is onderdeel van CINOP Publieke programma’s


Route >>
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden