ECVET Nieuwsbrief
- Is dit bericht niet goed te lezen? Klik hier om dit bericht direct in uw browser te bekijken -
ECVET Nieuwsbrief  mei 2016 - 01
ECVET is het Europese systeem voor het erkennen van elders behaalde leerresultaten. Het Nationaal Coördinatie Punt ECVET verbindt middelbaar beroepsonderwijsinstellingen en stakeholders die met ECVET werken en faciliteert bij het verkennen van de mogelijkheden van ECVET in Leven Lang Leren en mobiliteit in Nederland. Met deze nieuwsbrief brengen wij u op de hoogte van de laatste nationale en Europese ontwikkelingen en activiteiten.
PLA 'How to make visible and value skills and competence of refugees
Naar aanleiding van de toenemende vluchtelingenstroom hebben het NCP ECVET en het NCP NLQF in samenwerking met DG Employment van de Europese Commisie een PLA georganiseerd: hoe herken en erken je de vaardigheden en compententies van vluchtelingen?
Lees verder >>
Internationale mobiliteit en ECVET; twee praktijkvoorbeelden
Onderwijs volgen dat op de eigen instelling niet mogelijk is? Horizon College en Lentiz bieden hun studenten hiervoor de kans via lesmodules die deels bij een buitenlandse onderwijspartner worden gevolgd.
Lees verder >>
Internationaal seminar Finland
In de week waarin de Finse Skills wedstrijden plaatsvonden, vond ook het internationale seminar plaats over de invoering van competentiegericht leren in Finland. Er waren vanuit 26 landen deelnemers aanwezig, waaronder ook ROC Friese Poort, Wellant College en het Nationaal Agentschap Erasmus +.
Lees verder >>
In de spotlight: ECVET-expert André Huigens
In de ECVET-nieuwsbrief stellen we onze ECVET-experts aan u voor. Dit keer is dit André Huigens, vanaf het eerste uur betrokken bij het expertteam. Lees waarom André ECVET graag op de kaart zet.
Lees verder >>
Oproep: schakel een ECVET-expert in!
ECVET is breder inzetbaar dan enkel in het onderwijs, het is ook bruikbaar in andere leercontexten. U kunt een expert uitnodigen om met u mee te denken.hoe u hier op uw school of in uw bedrijf concreet mee aan de slag kunt.
Lees verder >>
Contact
NCP ECVET
Postbus 1585
5200 BP 's-Hertogenbosch
+31 (0)73 6800 800
ecvet@cinop.nl
www.ecvet.nl

NCP ECVET is onderdeel van CINOP Publieke programma’s


Route >>
Profiel wijzigen | mail a friend | aanmelden | afmelden